فهرست مطالب

مجله تحقیقات دامپزشکی
سال شصت و هشتم شماره 4 (پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/10/25
  • تعداد عناوین: 13
|
  • امید مددگار، شهرام جمشیدی، مهدیه درزی لمراسکی، حمیده نجفی، حسام الدین اکبرین، احمد نازک تبار صفحات 309-317
    مقدمه
    هرپس ویروس و کلیسی ویروس گربه از عوامل اصلی در ایجاد بیماری بخش های فوقانی دستگاه تنفس می باشند و علی رغم واکسیناسیون گسترده علائم بالینی به صورت وسیع در جمعیت گربه ها دیده می شود.
    هدف
    این مطالعه با هدف تعیین میزان آلودگی هرپس ویروس تیپ 1)1(FHV- و کلیسی ویروس گربه ها (FCV) در موارد مبتلا به علائم بیماری تنفسی و همچنین حیوانات سالم غیرواکسینه در تهران انجام شد.
    روش کار
    بدین منظور سواب تنفسی و ملتحمه از 16 گربه بیمار و 26 سالم اخذ گردید. تکنیک های PCR و RT-PCR برای ردیابی ژنوم ویروس استفاده شد.
    نتایج
    شیوع FCV در گربه های بیمار (100)% بیشتر از FHV (43)% بود و همچنین در موارد آلودگی به FCV علائم بالینی بسیار متنوع مشاهده گردید. در گربه های سالم و فاقد علامت بالینی شیوع این دو ویروس تقریبا برابر بود (هر کدام در حدود 50.)% شایعترین علامت بالینی زخم قرنیه دو طرفی و بر خلاف انتظار در حدود نیمی از مبتلایان به زخم قرنیه، FHV وجود نداشته و فقط FCV ردیابی شد. استوماتیت در نیمی از بیماران مشاهده گردید که همگی آلودگی به FCV داشتند. 30% از حیوانات تحت مطالعه به عفونت همزمان با دو ویروس مبتلا بودند در حالیکه فقط نیمی از آنها دارای علائم بالینی بودند.
    نتیجه گیری نهایی: به نظر می رسد واریانت های جدید FCV حدت بیشتر داشته و توانایی ایجاد آسیب به سایر بافت ها از جمله قرنیه و ملتحمه را دارا بوده و نقش FCV در شیوع و وسعت چهره های بالینی به مراتب بیش از FHV است. نیز آلودگی به واریانتهای جدید FCV و FHV در بیماران و گربه های سالم بسیار بالاتر از نتایج مطالعات در نقاط دیگر دنیا می باشد و لزوم بازنگری در نوع واکسن و برنامه واکسیناسیون به خصوص در مورد کلیسی ویروس گربه ها مانند سایر کشورها احساس می گردد.
    کلیدواژگان: زخم قرنیه، کلیسی ویروس گربه، هرپس ویروس گربه، شیوع، استوماتیت
  • محمدحسین راضی جلالی، مسعود قربانپور نجف آبادی، بهمن مصلی نژاد، رضا آویزه، علیرضا البرزی، مریم رهروانی صفحات 319-326
    زمینه مطالعه
    دیروفیلاریا ایمیتیس نماتودی شایع در سگ ها می باشد و می تواند آلودگی انگلی، تحت عنوان دیروفیلاریوز را بوجود آورد. بیماری قابل انتقال به انسان بوده و از نظر بهداشت عمومی حائز اهمیت است.
    هدف
    هدف از انجام تحقیق حاضر، تشخیص آلودگی به دیروفیلاریا ایمیتیس در جمعیت سگ های شهری و روستایی اهواز، به روش کانترایمونوالکتروفورز ومقایسه آن با روش نات بود.
    روش کار
    در مطالعه حاضر، سرم 200 قلاده سگ (80 قلاده سگ شهری و 120 قلاده روستایی) جهت تشخیص دیروفیلاریوز به روش نات اصلاح شده و کانترایمونوالکتروفورز، در جنوب غرب ایران، اهواز، مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    نتایج
    با روش کانترایمونوالکتروفورز میزان آلودگی 5/9(%19 مورد) و در روش نات اصلاح شده موارد مثبت 8(%16 مورد) تعیین گردید. که احتمالا مربوط به آلودگی مخفی بوده اند، البته تفاوت بین 2 روش آزمایشات مزبور معنی دار نبود (05/0> p. ) بر اساس نتایج آزمایش کانترایمونوالکتروفورز، در جمعیت سگ های شهری، 25/6% از سگ های نر و صفر درصد از ماده ها و در سگ های روستایی، 13% از سگ های نر و 6/7% از ماده ها به ترتیب آلوده بودند. همچنین در در گروه سنی بالای 6 سال، جمعیت سگ های شهری و روستایی، بیشترین میزان آلودگی به ترتیب 3/23% و 29/14% تعیین گردید. بررسی آماری، ارتباط معنی داری را بین میزان آلودگی و فاکتورهایی نظیر سن و جنس سگ های مورد مطالعه نشان نداد (05/0> p. ) نتیجه گیری نهایی: پیشنهاد می گردد جهت تایید تشخیص دیروفیلاریوز در کنار روش نات اصلاح شده، از روش کانترایمونوالکتروفورز به شکل همزمان استفاده شود.
    کلیدواژگان: کانترایمونوالکتروفورز، د یروفیلاریا ایمیتیس، سگ های شهری وروستایی
  • عبدالله عراقی سوره، محمدرضا مخبر دزفولی، مجید محمدی چورسی صفحات 327-332
    زمینه مطالعه
    قارچ ها به عنوان فلور طبیعی در سطح چشم حیوانات سالم حضور دارند، اما تحت شرایط خاص قادر به ایجاد بیماری هستند.
    هدف
    هدف از پژوهش شناسایی جدایه های قارچی کیسه ملتحمه چشم بز های سالم و تعیین اثر سن و جنس بزها روی جدایه ها می باشد.
    روش کار
    در کل تعداد 140 سواب از کیسه پائینی ملتحمه 70 راCس بز سالم برداشته شد. حیوانات از دو جنس انتخاب و به 2 گروه سنی تقسیم شدند. نمونه ها در سطح محیط سابرو دکستروز آگار کلرآمفنیکل دار کشت شده و به مدت 21 روز در دمای oC25 انکوبه شدند. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون دقیق فیشر مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
    نتایج
    در مجموع تعداد 6 جنس مختلف قارچی، از 26 راس بز (14/37)% و 36 چشم (7/25)% جدا گردید. جدایه ها شامل پنی سیلیوم از 14 چشم (88/38)%، اسکوپولاریوپسیس از 11چشم (55/30)%، آسپرژیلوس فومیگاتوس از 4 چشم (11/11)%، فوزاریوم از 3 چشم (33/8)%، موکور از 3 چشم (33/8)% و آلترناریا از یک چشم (77/2)% بودند. جنس بز تاثیر معنی دار روی فراوانی جدایه ها داشت (01/0 p<. )نتیجه گیری نهایی: گونه های قارچی جدا شده در این گزارش قابل مقایسه با مطالعات انجام گرفته در نشخوارکنندگان است. مطالعه حاضر اولین گزارش از فلور قارچی کیسه ملتحمه بز های سالم می باشد.
    کلیدواژگان: ملتحمه، فلور قارچی، بز، پنی سیلیوم، اسکوپولاریوپسیس
  • سیمین فاضلی پور، زهرا طوطیان، میتو ساعتیان، محمدرضا شهراسبی، سید بابک کیایی صفحات 333-339
    زمینه مطالعه
    طحال عضوی است که نقش اصلی را در ایمنی بدن ایفا می کند و می تواند بعضی از دارو ها بر آن تاثیر گذار باشد.
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی اثر مزمن متیل فنیدیت بر تغییرات مورفومتری، هیستومورفومتری و هیستوشیمی طحال که می باشد.
    روش کار
    در این تحقیق 18 سر موش سوری نر بالغ به یک گروه کنترل و دو گروه تجربی تقسیم شدند. گروه های تجربی، متیل فنیدیت را به میزان mg/kg 2 و 10 وزن بدن، روزانه به صورت گاواژ به مدت 40 روز دریافت نمودند.پس از طی مدت تیمار، تعداد پلاسماسل ها و تغییرات مورفومتری و هیستومورفومتری طحال و وزن حیوانات مورد مطالعه قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج نشان داد که اختلاف آماری معنی داری بین گروه کنترل و تجربی در مطالعه تعداد پلاسماسل ها و ساختار مورفومتری و هیستومورفومتری طحال و همچنین وزن بدن وجود دارد(05/0.)p< نتیجه گیری نهایی: نتایج حاصل از این مطالعه بیانگر اثر زیان آور متیل فنیدیت بر طحال که در سیستم ایمنی بدن نقش دارد می باشد.
    کلیدواژگان: متیل فنیدیت، طحال، مورفومتری، هیستومورفومتری، موش
  • صمد محمد نژاد، حسینعلی عرب، سعیده نعیمی صفحات 341-348
    زمینه مطالعه
    بروز ناهنجاری های تکاملی سیستم عصبی روده ای می تواند زمینه ساز بروز بیماری های مادرزادی دستگاه گوارش شود.
    هدف
    هدف از مطالعه حاضر، ارزیابی نحوه تمایزیافتگی ساختاری و فعالیت سیستم عصبی روده ای جنین مرغ بوده است.
    روش کار
    تعداد 10 عدد از جنین های 19 روزه مرغ با جدا کردن سر قربانی گردیدند و پس از باز کردن محوطه بطنی، قطعاتی از ژژونوم و کولون آنها جمع آوری شدند. حلقه های مجزایی از این قطعات روده ها تهیه و فعالیت حرکتی آنها در سیستم عضو مجزا مورد بررسی قرار گرفت. این فعالیت ها در وضعیت پایه و بدنبال تحریک گیرنده های کولینرژیک و آدرنرژیک با آگونیست های مربوطه و همچنین تحریک سیستم غیرآدرنرژیک– غیرکولینرژیک توسط تحریک میدان الکتریکی ثبت گردیدند. وضعیت ساختاری قطعات اخذ شده از روده نیز با استفاده از نشانگر Glial Fibrillary Acidic Protein (GFAP) به روش ایمونوهیستوشیمی ارزیابی شد.
    نتایج
    انقباضات ریتمیک خودبخودی هم در ژژونوم و هم در کولون مجزای جنین نوزده روزه مرغ وجود داشت. تحریکات کولینرژیک به طور معنی داری سبب افزایش دامنه انقباضات ژژونوم (01/0< p) و کولون (001/0< p) نسبت به حالت پایه شد. اما تحریکات آدرنرژیک به شکل معنی داری دامنه انقباضات را در ژژونوم (05/0< p) و کولون (001/0< p) کاهش داد. تحریک میدان الکتریکی، موجب کاهش کشش روده مجزای منقبض شده با کلرید پتاسیم در ژژونوم (001/0< p) و کولون (001/0< p) گردید. نتایج مطالعه ایمونوهیستوشیمی حاکی از مثبت بودن واکنش پذیری ایمنی گانگلیون های عصبی روده ای با GFAP بوده است.
    نتیجه گیری نهایی: به نظر می رسد سیستم عصبی روده ای قبل از تولد به تمایزیافتگی ساختاری می رسد و می تواند سبب تنظیم الگوهای حرکتی روده ها شود.
    کلیدواژگان: روده جنین مرغ، سیستم عصبی روده ای، ایمونوهیستوشیمی، انقباضات ریتمیک خودبخودی
  • نیما وزیر، مسعود ادیب مرادی*، پرویز تاجیک، مریم رضاییان، وهاب باباپور، یوسف باغچغی صفحات 349-357
    زمینه مطالعه

    امروزه استفاده از کوآنزیم 10Q به عنوان مکمل خوراکی یا تزریقی در بهبود ناباروری در مردان بسیار موثر بوده است. نقش اصلی 10COQ، حضور در زنجیره انتقال الکترون در طی فرایند تنفس سلولی به منظور تولید انرژی در غشای میتوکندری است.

    هدف

    هدف از انجام این مطالعه بررسی اثرات کوآنزیم 10Q بر خصوصیات مورفولوژیک بیضه و هیستولوژیک لوله های اسپرم ساز شترمرغ بود.

    روش کار

    18 شترمرغ نر شش ماهه، از نژاد آفریقای جنوبی (استروتیو کاملوس استرالیس) انتخاب و به سه گروه6 تایی تقسیم شدند. گروه اول یا شاهد فقط با جیره نگهداری تغذیه شدند، به گروه دوم mg/kg 10 کوآنزیم 10Q به ازای هرکیلو گرم وزن بدن و به گروه سوم mg/kg 20 کوآنزیم 10Q به ازای هر کیلوگرم وزن بدن نیز داده شد. این کوآنزیم به صورت روزانه، خوراکی و یک بار در روز داده شد. بعد از گذشت دو ماه پرنده ها کشتار شده و اندیکس گونادوسوماتیک، وزن بیضه ها، طول و قطر آنها، قطر لوله های اسپرم ساز، قطر لومن و ارتفاع اپیتلیوم آنها و نیز تعداد سلو های اسپرماتوگونی، اسپرماتوسیت اولیه، سرتولی و لیدیگ در گروه های شاهد و آزمایشی مقایسه گردید. پرنده ها در ابتدای دوره، روز 30 و روز 60 برای بررسی های اندوکرین خونگیری شده و پلاسمای خون آنها برای اندازه گیری غلظت پلاسمایی هورمون تستوسترون و کلسترول جدا گردید.

    نتایج

    با خوراندن کوآنزیم 10Q به شترمرغ ها، وزن، قطر، طول و اندیکس گونادوسوماتیک بیضه به طور معنی داری در گروه های آزمایشی نسبت به گروه کنترل افزایش یافت (05/0“.)p بررسی های هیستومتری نیز نشان از افزایش معنی دار قطر لوله های اسپرم ساز، قطر لومن و ارتفاع اپیتلوم آنها و همچنین افزایش معنی دار تعداد سلول های اسپرماتوگونی و اسپرماتوسیت اولیه، سرتولی و لیدیگ داشت (05/0“.)p بررسی های آندوکرین افزایش معنی دار غلظت پلاسمایی هورمون تستوسترون را در گروه های mg/kg 10 و mg/kg 20 نسبت به گروه شاهد نشان داد ولی این افزایش در مورد کلسترول معنی دار نبود.
    نتیجه گیری نهایی: کوآنزیم 10Q خوراکی می تواند اثرات مطلوبی بر خصوصیات تولیدمثلی شترمرغ های نر داشته باشد.

    کلیدواژگان: کوآنزیم 10Q، هیستومتری، مورفومتری، شترمرغ، لوله های اسپرم ساز
  • فرهاد عظیمی دباغ، فرزاد میررضوی، علیرضا باباپور صفحات 359-365
    زمینه مطالعه
    کتوکنازول داروی ضد قارچ وسیع الطیف با کاربرد وسیع در درمان بیماری های قارچی می باشد. مطالعات نشان داده اند که این دارو روی تولید هورمون های استروئیدی از جمله گلوکوکورتیکوئیدها و هورمونهای جنسی اثر مهاری دارد.
    هدف
    هدف از این مطالعه تعیین اثر تجویز مزمن کتوکنازول بر روی شاخص های اسپرماتوژنز در بافت بیضه موش سوری نر می باشد.
    روش کار
    در این تحقیق 50 سر موش سوری نر نژاد NMRI با وزن g30-25 که شرایط نگهداری و تغذیه ای یکسانی داشته اند در 5 گروه 10تایی تقسیم شدند. موش های سوری دوز کتوکنازول mg/kg(50) را روزانه به مدت 15 روز، 1، 2 و3 ماه از راه خوراکی دریافت کردند. به طوری که یک گروه کنترل (نرمال سالین) و 4 گروه دریافت کننده کتوکنازول بودند. بعد از گذشت زمان های ذکر شده نمونه بافت بیضه اخذ گردید و پس از تهیه مقاطع بافتی و رنگ آمیزی هماتوکسیلین ائوزین، از لحاظ شاخص های اسپرماتوژنز(ضریب تمایز لوله ای TDI، ضریب اسپرمیوژنز SI و ضریب بازسازی RI) مطالعه شد. جهت آنالیز داده ها از آنالیز واریانس یک طرفه و به دنبال آن تست های مقایسه چندگانه توکی استفاده شد، مقدار (05/0p<)برای تعیین سطح معنی دار بودن بین گروه ها در نظر گرفته شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که SI و RI در روز پانزدهم و TDI، SI و RI درماه های اول دوم و سوم بعد از تجویز دارو در مقایسه با گروه نرمال کاهش معنی دار (05/0)p< داشت.
    نتیجه گیری نهایی: نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که تجویز مزمن کتوکنازول باعث کاهش اسپرماتوژنز و شاخص های آن در بافت بیضه موش سوری می شود. این کاهش در مقدار TDI، SI و RI احتمالا از طریق کاهش غلظت سرمی تستسترون می باشد. اثر این دارو در روند اسپرماتوژنز و ناباروری انسان نیاز به مطالعات بیشتر دارد.
    کلیدواژگان: کتوکونازول، موش سوری، ضرایب اسپرماتوژنز
  • مصطفی محقق دولت آبادی صفحات 367-373
    زمینه مطالعه
    اینترلوکین–8، سیتوکین پیش التهابی، پروتئین کوچکی است که نقش آن جذب و فعال کردن نوتروفیل ها در مراحل اولیه دفاع میزبان در مقابل هجوم باکتری ها است. چند شکلی تک نوکلئوتیدی در ناحیه پروموتر ژن اینترلوکین–8 می تواند با تاثیر بر فرآیند رونویسی این ژن، نقش و فعالیت آن را تحت تاثیر قرار دهد.
    هدف
    شناسایی و بررسی چند شکلی های تک نوکلئوتیدی در ناحیه پروموتر این ژن در گاوهای بومی و هلشتاین بوده است.
    روش کار
    بخشی از ناحیه پروموتر ژن اینترلوکین–8 توسط تکنیک تفاوت فرم فضایی رشته های منفرد (SSCP) در گاوهای دو نژاد تعیین ژنوتیپ شد. سپس هر الگوی مشاهده شده تعیین توالی شد و همترازی بین توالی ها جهت شناسایی چند شکلی های تک نوکلئوتیدی صورت گرفت. همچنین، تجزیه و تحلیل بیوانفورماتیکی جهت بررسی ارتباط چند شکلی های تک نوکلئوتیدی برراندمان اتصال فاکتورهای رونویسی در ناحیه تکثیر شده صورت گرفت.
    نتایج
    در این مطالعه، در کل نمونه های بررسی شده تعداد 4 الگوی (SSCPs) مجزا مشاهده شد که با تعیین توالی نوکلئوتیدی آنها تعداد 2 چند شکلی تک نوکلئوتیدی در جایگاه های 126– و 180– قبل از شروع رونویسی آشکار شد که چندشکلی تک نوکلئوتیدی جایگاه 126– تنها درگاوهای بومی مشاهد شد. بررسی بیوانفورماتیکی چند شکلی های شناسایی شده روی جایگاه فاکتورهای رونویسی نشان داد که جایگزینی نوکلئوتیدها در جایگاه های 126– و 180– به ترتیب منجر به ایجاد جایگاه اتصال برای فاکتورهای رونویسی 2Ik- و 1Oct- شد.
    نتیجه گیری نهایی: امکان نقش کاربردی چندشکلی های شناسایی شده در فعالیت این ژن باید با استفاده از آزمون بیان ژن به اثبات برسد. مطالعات بیشتری جهت ارزیابی چند شکلی های شناسایی شده بر روی صفات مقاومت به بیماری در گاو مورد نیاز می باشد.
    کلیدواژگان: اینتر لوکین- 8، چند شکلی تک نوکلئوتیدی، پروموتر، SSCP، فاکتور های رونویسی
  • رضوانه جنابی حق پرست، سعید مشکینی، امیر توکمه چی * صفحات 375-382
    زمینه مطالعه

    افزایش جمعیت و تامین غذا یکی از بزرگ ترین مشکلات جهان بوده و در این راستا پرورش آبزیان نقش مهمی را در تولید و تامین غذای مورد نیاز انسان ایفا می کند.

    هدف

    هدف از این مطالعه ارزیابی اثر استفاده خوراکی پروبیوتیک تجاری باکتوسل و پری بیوتیک مانان الیگوساکارید بر رشد و برخی از پارامترهای ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان بود.

    روش کار

    برای این منظور 720 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان g(2±10) در شش گروه هر کدام با سه تکرار بصورت تصادفی تقسیم شدند. ماهیان گروه اول (شاهد) فقط با غذای تجاری، گروه دوم پروبیوتیک mg/k(100)، گروه سوم پری بیوتیک g/k(5/2)، گروه چهارم پری بیوتیک g/k(5)، گروه پنجم (پروبیوتیک mg100 و پری بیوتیک g/k5/2) و گروه ششم (پروبیوتیک mg100 و پری بیوتیک g/k5)، به مدت 45 روز مورد تغذیه قرار گرفتند. سپس کلیه تیمارها به مدت 15 روز غذای معمولی (فاقد پروبیوتیک و پری بیوتیک) را دریافت کردند. بررسی شاخص های رشد در روزهای صفر و 60 و خونگیری و تهیه سرم برای آزمایش های ایمنی شناسی (فعالیت لیزوزیم، میزان آنتی بادی کل و فعالیت سیستم کمپلمان سرم) در روزهای صفر، 15، 30، 45 و 60 انجام شد.

    نتایج

    تیمارهای تغذیه شده با پروبیوتیک و پری بیوتیک دارای شاخص های رشد (درصد افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی، شاخص وضعیت و نرخ رشد ویژه) بهتری در مقایسه با ماهیان شاهد بودند. همچنین نتایج نشان داد که شاخص های ایمنی در تیمارهای تغذیه شده با پروبیوتیک و پری بیوتیک به صورت توام نسبت به سایر گروه ها، به صورت معنی داری (05/0)p< بیش تر بودند.
    نتیجه گیری نهایی: استفاده از پروبیوتیک باکتوسل و پری بیوتیک مانان باعث بهبود رشد و پاسخ ایمنی در ماهی قزل آلای رنگین کمان می گردد.

    کلیدواژگان: پروبیوتیک باکتوسل، شاخص های رشد، پارامترهای ایمنی، پری بیوتیک مانان الیگوساکارید، قزل آلای رنگین کمان
  • سلمان میار عباس کیانی، علی کیانی، نوشین ندایی، سهیل اسکندری صفحات 383-388
    زمینه مطالعه
    شیرگاو منبع اسیدهای چرب خانواده امگا–6 و امگا–3 می باشد که مصرف آنها نقش حیاتی در سلامت انسان دارد. از آنجاییکه نسبت نامتعادل بین این دو خانواده با افزایش وقوع بیماری های مزمن مرتبط شناخته شده است لذا نسبت بین این دو مهمتر از مقدار کمی آنهاست (مطلوبترین نسبت 1:1. )
    هدف
    این پژوهش با هدف تعیین مقدار کمی و نسبت بین امگا–6 و امگا–3 در شیر گاو حاصل از دو سیستم پرورش صنعتی و سنتی در استان لرستان انجام شد.
    روش کار
    بدین منظور تعداد 20 نمونه شیر (10 نمونه صنعتی و 10 نمونه سنتی) از گاوداری های شهرستان خرم آباد جمع آوری و با استفاده از دستگاه گازکروماتوگرافی آنالیز شد.
    نتایج
    مقدار نسبی امگا–6 در چربی شیر سنتی (2/0±65/1)% کمتر از شیر صنعتی (4/0±12/2)% بود در حالیکه میزان امگا–3 در شیر سنتی (04/0±21/0)% بیشتر از شیر صنعتی (03/0±16/0)% مشاهده شد. نسبت بین امگا–6 و امگا–3 در شیر سنتی (8 به 1) کمتر از شیر صنعتی (13 به 1) مشخص گردید (01/0.)p< نتیجه گیری نهایی: این پژوهش نشان داد که شیر تولیدی در سیستم سنتی در مقایسه با سیستم صنعتی استان لرستان دارای نسبت متعادل تری بین خانواده امگا–6 به امگا–3 است و البته این نسبت در شیر تولیدی هر دو سیستم مطلوب نیست.
    کلیدواژگان: شیر گاو، اسید چرب، امگا- 6، امگا- 3
  • سمیرا شریفی، امیر پرویز سلاطی، پیمان اسدیان، عین الله گرجی پور، حسین مرادیان صفحات 389-395
    زمینه مطالعه
    تراکم دخیره سازی به عنوان یک فاکتور استرس بیولوژیکی در آبزی پروری شناخته شده است و می تواند ترکیبات ژنتیکی، بعضی فاکتورهای استرس، فعالیت های آنزیمی و مصرف اکسیژن را تحت تاثیر قرار دهد.
    هدف
    در این مطالعه تغییرات آنزیم های آنتی اکسیدانی، سوپر اکسید دسموتاز SOD()، کاتالاز (CAT) و گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) در تخم و لارو قزل آلای رنگین کمان Oncorhynchus mykiss طی نگهداری در تراکم های ذخیره سازی مختلف مورد بررسی قرار گرفت.
    روش کار
    سه گروه از تخم ها در تراف ها (ابعادcm 10 × 5 / 9 × 16، حجم L10) با تراکم 400 تخم در لیتر (گروه 1 به عنوان تراکم متداول)، 200 تخم در لیتر (گروه 2 به عنوان تراکم پایین) و 600 تخم در لیتر (گروه 3 به عنوان تراکم بالا) و در سه تکرار پرورش داده شدند. تخم ها در تراف های آب شیرین جریان دار با دمای oC 8/10 نگه داری گردیدند. نمونه برداری در روز لقاح (1)، تسهیم (3)، ارگان زایی (8)، چشم زدگی (16)، تخم گشایی (31) و شروع تغذیه فعال (48) صورت گرفت.
    نتایج
    افزایش معنی داری در فعالیت آنزیم های SOD و GPX از چشم زدگی تا تخم گشایی دیده شد. (001/0 p<) فعالیت این آنزیم ها تا شروع تغذیه فعال کاهش یافتند(001/0 p<)، در ضمن این فعالیت در مقایسه با لقاح، بیشتر بود. تغییرات مشابهی در فعالیت SOD و GPX در تراکم های پایین و بالا(گروه 2 و 3) مشاهده گردید. فعالیت CAT تا ارگان زایی در مقایسه با لقاح، افزایش یافت و پس از آن، کاهش معنی داری را تا شروع تغذیه فعال در مقایسه با لقاح نشان داد (001/0 p<. ) الگوی تغییرات فعالیت CAT در تراکم بالا مشابه با تراکم متداول بود اما گروه با تراکم پایین تا زمان چشم زدگی بیشترین بود. فعالیت آنزیم های CAT، SOD و GPX در روزهای نمونه برداری در میان گروه های مختلف، اختلاف معنی داری نشان ندادند (05/0 p>. ) نتیجه گیری نهایی: نتایج به دست آمده نشان داد که تراکم های مورد استفاده در این مطالعه اثری بر تکامل سیستم دفاع آنتی اکسیدانی در مراحل اولیه زندگی قزل آلای رنگین کمان ندارند.
    کلیدواژگان: آنزیم های آنتی اکسیدانی، تراکم، لارو، پراکسیداسیون لیپید، قزل آلای رنگین کمان
  • آمنه ذوالفقاری، فرید فیروزبخش صفحات 397-404
    زمینه مطالعه
    امروزه استفاده از ترکیبات گیاهی در آبزی پروری رایج شده است. ریحان از جمله گیاهانی است که دارای ترکیبات موثر و مهمی است.
    هدف
    هدف از این مطالعه، بررسی اثر عصاره آبی ریحان بر رشد، فاکتور های خونی و بیوشیمیایی در قزل آلای رنگین کمان است.
    روش کار
    تیمار های آزمایش بر اساس پنج جیره غذایی شامل: جیره فاقد عصاره آبی ریحان (شاهد) و جیره های حاوی ppm30، 60، 120 و 240 عصاره آبی ریحان در غذا تهیه شد. ماهیان قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی g6/2±12، به مدت 48 روز با جیره های آزمایشی تغذیه شدند و در انتهای دوره آزمایش، پارامتر های رشد و شاخص های خونی اندازه گیری شدند.
    نتایج
    بررسی کلیه شاخص های مربوط به رشد نشان داد که بین تیمار های مورد بررسی ppm(30، 60، 120 و 240) با شاهد اختلاف معنی داری وجود ندارد (05/0.)p> نتایج حاصل از بررسی فاکتور های خونی نشان داد که افزایش تعداد گلبول های قرمز(3mm 106 × 04/0±24/1) و میزان هموگلوبینg/dL(6/0 ±3/6) در غلظت ppm120 عصاره آبی ریحان مشاهده شد. در حالیکه غلظتppm240 سبب افزایش تعداد گلبول های سفید (3mm 103 × 4/3±7/22) و افزایش میانگین هموگلوبین در گلبول قرمز(pg 8/3±1/57) نسبت به گروه شاهد شده است (05/0.)p< همچنین بررسی نتایج فاکتورهای بیوشیمیایی خون ماهیان نشان داد که کمترین میزان کلسترولmg/dL(15/20±7/163) و تری گلیسرید(mg/dL 2/16±5/166) در غلظتppm30 مشاهده شد که با سایر تیمارها اختلاف معنی دار نشان داد (05/0.)p> در حالیکه مقدار گلوکز در تیمار های مورد بررسی اختلاف معنی داری با گروه شاهد نداشت (05/0.)p> نتیجه گیری نهایی: بر طبق نتایج بدست آمده از این تحقیق به نظر می رسد که می توان از عصاره آبی ریحان به عنوان یک ماده موثر در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان به منظور بهره گیری از خواص مثبت فیزیولوژیک آن استفاده نمود.
    کلیدواژگان: عصاره آبی، فاکتورهای خونی، ریحان، رشد، قزل آلای رنگین کمان
  • بهمن نویدشاد صفحات 405-414
    زمینه مطالعه
    استفاده از منابع غذایی غنی از اسیدهای چرب امگا–3 در غنی سازی گوشت طیور همواره مد نظر پژوهشگران بوده است.
    هدف
    این مطالعه به منظور بررسی اثر روغن ماهی کیلکای دریای خزر (Clupeonella cultiventris) و ترکیب آن با روغن سویا بر غنی سازی گوشت جوجه های گوشتی با اسیدهای چرب نوع امگا–3 طراحی شد.
    روش کار
    دویست و چهل قطعه جوجه یکروزه مخلوط هر دو جنس از سویه تجاری راس 308 طی 11 تا 42 روزگی با جیره های آزمایشی: 1) جیره حاوی 7% روغن سویا، 2) جیره حاوی 7% روغن ماهی و 3) جیره حاوی 5/3% روغن ماهی + 5/3% روغن سویا تغذیه شدند.
    نتایج
    مصرف جیره حاوی 7 % روغن ماهی علاوه بر تاثیر نامطلوب بر میانگین افزایش وزن روزانه g(5/34) و ضریب تبدیل غذایی (85/1)، کاهش نامطلوبی نیز در درصد لاشه (5/54) و درصد سینه پرندگان (1/18) ایجاد نمود. جیره های حاوی روغن ماهی باعث افزایش مجموع میزان EPA و DHA (میلی گرم در هر g 100) در بافت سینه (230 تا 254) و ران (266 تا 361) شدند. جیره حاوی 7% روغن ماهی باعث کاهش سطح تری گلیسرید سرم شد mg/dL(5/3، 0/37) و جیره حاوی مخلوط روغن ماهی و روغن سویا اثر سودمندی به دلیل افزایش غلظت HDL- سرم ایجاد نمود mg/dL(8/4، 0/65.) نتیجه گیری نهایی: در مطالعه حاضر، بافت ران تمام جوجه های تغذیه شده با جیره های حاوی روغن ماهی حاوی بیش از mg 300 اسیدهای چرب امگا–3 در هر g 100 گوشت بودند که بر اساس معیارهای بین المللی به عنوان فرآورده ای غنی سازی شده قابل طبقه بندی بود. از طرف دیگر ذخیره سازی بیشتر اسیدهای چرب امگا–3 در بافت گوشت پرنده های تغذیه شده با جیره حاوی 7% روغن ماهی در مقایسه با پرنده های تغذیه شده با جیره حاوی مخلوط 5/3% روغن ماهی و 5/3 %روغن سویا مبین آن است که سطح چربی گوشت عاملی تعیین کننده در تفسیر نتیجه غنی سازی گوشت است.
    کلیدواژگان: جوجه های گوشتی، روغن ماهی، غنی سازی گوشت، لیپوپروتئین های سرم، روغن سویا
|
  • Omid Madadgar, Shahram Jamshidi, Mahdie Darzi Lamraski, Hamideh Najafi, Hesameddin Akbarein, Ahmad Nazaktabar Pages 309-317
    Background
    Despite the widespread use of vaccines against feline herpesvirus type1 (FHV_1) and feline calicivirus (FCV)، clinical signs are still seen in cat population.
    Objectives
    The aim of this study was to determine the prevalence of FHV-1 and FCV in non vaccinated clinically healthy cats and cats with URTD.
    Methods
    Oropharyngeal and conjunctival swabs were taken from 16 cats with clinical signs of URTD and 26 clinically healthy cats. Reverse transcription polymerase chain reaction (RT-PCR) and polymerase chain reaction (PCR) were performed to diagnose FCV and FHV-1 infections.
    Results
    In cats with URTD، the prevalence rate of FCV (100%) was higher than FHV-1 (43%) but in clinically normal cats the prevalence rate of both viruses was about 50%. Clinical signs in cats with FCV was more various than FHV. Also، the prevalence of both viruses co-infection was 30% and half of them showed clinical disease. The results indicated higher rate of both viruses infection especially FCV in domestic cats in Tehran in comparison with other regions. Stomatitis was seen in 50% of cats with URTD. In 50% of cats with corneal ulcers، contrary to our expectations، FCV was detected not FHV-1.
    Conclusions
    It seems that new variants of calicivirus are more virulent and are able to damage other tissues like cornea and conjunctiva. FCV tends to produce more clinical signs than FHV. Also، infection with new variants of FCV and FHV-1 in healthy cats and cats with URTD is much higher than other regions of the world. Therefore، a revision of vaccines and vaccination program، especially for FCV has become a matter of necessity just like other countries.
    Keywords: corneal ulcer, feline calicivirus, feline herpesvirus, prevalence, stomatitis
  • Mohammad Hosein Razi Jalali, Masood Ghorbanpoor Najafabadi, Bahman Mosallanejad, Reza Avizeh, Alireza Alborzi, Maryam Rahrovani Pages 319-326
    Background
    Dirofilaria immitis is a nematode that is highly prevalent in dogs and it can cause dirofilariosis. The disease is transmissible to human، so it is important in terms of public health.
    Objectives
    The aim of the present study was to diagnose Dirofilaria immitis infection in the dog population of urban and rural areas of Ahvaz by counterim-munoelectrophoresis and compared with knott test.
    Methods
    In the present study، serum of 200 dogs (80 urban and 120 rural)، were evaluated for detection of Dirofilaria immitis infection، in Ahvaz area، Southwestern Iran. Counterimmunoelectrophoresis and modified knott''s test were conducted on all blood samples to trace the antibody and microfilariae.
    Results
    Using counterimmunoelectrophoresis test، 9. 5 percent of dogs (19 cases) were infected، but in modified Knott test، positive cases were detected 8 percent (16 cases). Counterimmunoelectrophoresis test showed three more positive cases (one urban and two rural dogs) compared with the modified Knott test، which probably was due to occult infection. However، the difference was not significant (p>0. 05). Based on the results of counterimmunoelectrophoresis test، 6. 25 percent of male and zero percent of female dogs in urban areas and 13 percent of male and 7. 6 percent of female dogs in rural areas were infected respectively. The highest prevalence of infection in 6 year-or-more age groups was 23. 3 and 14. 29 percent in urban and rural dogs respectively. Statistical analysis did not show any significant relationship between infection and factors such as age and sex of the studied dogs (p>0. 05).
    Conclusions
    It is proposed that for more accurate diagnosis of dirofilariosis، counterimmunoelectrophoresis test and the modified knott''s test be used simultaneously.
    Keywords: counterimmunoelectrophoresis, Dirofilaria immitis, urban, rural dogs
  • Abdullah Araghi-Sooreh, Mohammad Reza Mokhber Dezfuli, Majid Mohammadi-Chorsi Pages 327-332
    Background
    Fungi are present as normal flora in the surface of the eye of healthy animals but under certain conditions may cause disease.
    Objectives
    The purpose of this study was to identify the fungal isolates from the conjunctival sac of clinically normal goats and determine the effect of host age and sex on the isolates.
    Methods
    A total of 140 swabs were taken from the inferior conjunctival sac of 70 healthy goats. The selected animals were of both male and female and divided into two age groups. The samples were inoculated in sabouraud dextrose agar with chloramphenicol and incubated at 25°C for 21 days. Data were analyzed by Fisher''s exact test.
    Results
    In total، 6 different fungal genera were identified in 26 (37. 14%) goats and 36 (25. 7%) eyes. The isolates included Penicillium spp. - 14 eyes (38. 88%)، Scopulariopsis spp. -11 eyes (30. 55)، Aspergillus fumigates - 4 eyes (11. 11%)، Fusarium spp. -3 eyes (8. 33%)، Mucor spp. -3 eyes (8. 33%) and Alternaria sp. -1 eye (2. 77%). The sex of goat had significant effect on frequency of fungal isolation (p<0. 01).
    Conclusions
    The fungal species isolated in this report are comparable with studies on ruminants. The present study is the first report of fungal flora of normal caprine conjunctiva.
    Keywords: conjunctiva, fungal flora, goat, Penicillium spp, Scopulariopsis spp
  • Simin Fazelipour, Zahra Tootian, Minoo Saatian, Mohammad Reza Shahrasbi, Seyed Babak Kiaei Pages 333-339
    Background
    Spleen is an organ that plays a major role in body''s immune system and can affect some medicines on it. OBJECTVES: The purpose of this study is to examine the chronic effect of Methylphenidate on plasma cells and the morphometric and histo-morphometric changes in spleen.
    Methods
    In this study، a total of 18 adult male mice were divided into one control and two experimental groups. The experimental groups received Methylphenidate 2 and 10 mg/kg body weight، daily by gavage for 40 days. After the treatment، the number of plasma cells، morphometric and histomorphometric changes in spleen and also the weights of mice were studied.
    Results
    The results showed that there is a significant statistical difference between the control and experimental groups in the number of plasma cells، morphometric and histomorphometric structures of spleen and also in the body weight (p<0. 05).
    Conclusions
    The results of this study indicate the harmful effect of Methylphenidate on spleen - an organ that has a major role in body''s immune system.
    Keywords: methylphenidate, spleen, morphometry, histomorphometry, mice
  • Samad Mohammadnejad, Hoseinali Arab, Saiedeh Naeimi Pages 341-348
    Background
    Any developmental disorder in enteric nervous system (ENS) may lead to congenital motility diseases of the gastrointestinal tract.
    Objectives
    The present study aimed to examine the structural differentiation and functional activity of the ENS in the Chick embryo.
    Methods
    Ten Chick embryos were sacrificed at embryonic day 19 and then، their jejunum and colon specimens were collected. The isolated rings of the intestine were prepared and their motor activity was tested in an organ bath system. The contraction of the tissues was recorded in basic condition and following the stimulation by cholinergic and adrenergic agonists as well as the stimulation of the non-adrenergic-non-cholinergic system by electrical field stimulation (EFS). The structure of the intestinal specimen was assessed immuno-¹histochemically (IHC) using glial fibrillary acidic protein (GFAP) biomarker.
    Results
    Spontaneous rhythmic contractions were seen in both jejunum and colon specimens. Cholinergic stimulations significantly increased the amplitude of contractions in jejunum (p<0. 01) and colon (p<0. 001) tissues. However، adrenergic stimulation decreased significantly the amplitude of contractions in isolated tissues prepared from the jejunum (p<0. 05) and colon (p<0. 001). The EFS-induced decreases significantly the tension of isolated tissues pre-contracted with potassium chloride in both jejunum (p<0. 001) and colon (p<0. 001). The results of IHC were showed a positive immunoreactivity of enteric nervous ganglia with GFAP biomarker.
    Conclusions
    It seems that the ENS in chick intestine is fully differentiated before birth and it can control the intestinal motility patterns in birds.
    Keywords: chick embryo, enteric nervous system, immunohistochemistry, spontaneous rhythmic contractions
  • Nima Vazir, Masoud Adib Moradi, Parviz Tajic, Maryam Rezaian, Vahab Babapour, Yousef Baghcheghi Pages 349-357
    Background

    Nowadays، Coenzyme Q10 is used in male infertility treatment as an oral or injectable supplement. The main role of coenzyme Q10 is presence in the electron transport chain during cellular respiration process to produce energy in the mitochondrial membrane.

    Objectives

    The purpose of the current study was to evaluate the effects of Coenzyme Q10 on morphological characteristics of the testis and histological features of seminiferous tubules in ostrich.

    Methods

    18 male ostriches، 6 months old، from South African breed (struthio camelus australis) were selected and divided into three groups of 6. Group one (control) was fed only by maintenance ration. The second group received 10 mg/kg and the third one، 20mg/kg of Coenzyme Q10 in their food. Coenzyme was given orally and once daily. After two months، the birds were slaughtered and gonadosomatic index (GSI)، weight، height and diagonal of testis، diameter of the seminiferous tubules as well as lumen diameter، the height of their epithelium and also the number of spermatogonial cells، primary spermatocyte، Sertoli and Leydig cells were compared in the control and experimental groups. At the beginning and on 30th and 60th days of the experiment، blood samples were taken from the birds for endocrinology investigations and the plasma was separated for measuring the plasma concentration of testosterone and cholesterol.

    Results

    After feeding ostriches with Coenzyme Q10، weight، height، diagonal and testicular gonadosomatic index increased significantly in the experimental groups compared to control group (p|||£0. 05). The histometric surveys also showed a significant increase of seminiferous tubules diameter، lumen diameter، height of epithelium and there was also a significant increase in the number of spermatogonial cells، primary spermatocytes، sertoli and leidig cells (p£0. 05). The endocrinology evaluations revealed the increase of plasma concentration of testosterone in treatment groups in comparison to the control group; however this increase was not significant for cholesterol level.

    Conclusions

    Oral Coenzyme Q10 may have favorable effects on reproductive characteristic of the male ostriches.

    Keywords: coenzyme Q10, histometry, morphometry, ostrich, seminiferous tubules
  • Farhad Azimi Dabbagh, Farzad Mirrazavi, Alireza Babapour Pages 359-365
    Background
    Ketoconazole is a widely used antifungal medication. Studies showed that this medication has an inhibitory effect on production of steroid hormones such as glucocorticoids and sex hormones.
    Objectives
    The purpose of the present study is to determine the effect of chronic administration of Ketoconazol on spermatogenesis indexes of testicular tissue in male mice.
    Methods
    50 male mice (NMRI) weighing between 25-30 g، maintained and fed under the same conditions were divided into 5 groups of 10. The mice received 50 mg/kg of Ketoconazol orally daily for 15 days in 1، 2 and 3 months. There were one control group (normal saline) and four consuming groups. After the specified time، a testicular biopsy was performed and the sections were stained by H&E. Then، they were studied in terms of spermatogenesis indexes (tubular differentiation index (TDI)، spermiogenesis index (SI)، and repopulation index (RI)).
    Results
    The results showed that RI and SI on day 15 and RI، SI and TDI in the first، second and third month decreased significantly (p<0. 05).
    Conclusions
    Chronic administration of Ketoconazol leaded to reduction of spermatogenesis indexes of testicular tissue in male mice. The reduction in RI، SI and TDI was probably due to low serum testosterone. The effect of ketoconazol on spermatogenesis index and unfertilization in human being needed further studies.
    Keywords: ketokonazole, mice, spermatogenesis indexs
  • Mustafa Muhaghegh Dolatabady Pages 367-373
    Background
    IL-8، a proinflammatory cytokine، is a small protein that attracts and activates neutrophils in the early stages of host defense against bacterial invasion. Single nucleotide polymorphisms (SNPs) in the promoter region of IL-8 gene can influence this gene transcription process and consequently its role and function.
    Objectives
    The aim of this study was to identify and analyze SNPs in the promoter region of IL-8 gene in Iranian native and Holstein cattle breeds (Bos Taurus).
    Methods
    A part of promoter region of IL-8 gene was screened by single strand conformation polymorphism (SSCP) method and DNA sequencing. The multiple alignments were carried out for the nucleotide sequences of different SSCP patterns. In silico analysis was conducted to identify single nucleotide polymorphisms (SNPs) within the promoter region of bovine IL-8 gene was screened، to identify any association with transcription factor binding.
    Results
    A total of 4 distinct SSCP patterns were observed which by determining the nucleotide sequence، 2 SNPs were found at positions -126 and -180. The SNP at position -126 was found only in the native breed. The in silico analysis on location of transcription factors showed that SNPs identified at -126 and -180 created putative binding sites for Ik-2 and Oct-1 transcription factors، respectively.
    Conclusions
    The possible functional role of identified SNPs in this gene activity should be proved using gene expression analysis. Further studies required to evaluate the identified SNPs for disease resistant traits in cattle.
    Keywords: IL, 8, SNPs, promoter region, SSCP, transcription factors
  • Rezvaneh Jenabi Haghparast, Saeed Meshkini, Amir Tukmechi Pages 375-382
    Background

    Growth of population and food supply is one of the biggest problems in the world and aquaculture plays an important role in food production and supply for human beings.

    Objectives

    The aim of this study was to evaluate the effect of commercial probiotic (Bactocell) and prebiotic (Manan) on the growth and immune parameters in rainbow trout.

    Methods

    Seven hundred and twenty fish were randomly divided into 6 groups with three replicates. The fish in the first group (control) were fed with commercial pelleted diet. The other five groups were fed with 100 mg of probiotic، 2. 5 g (grams) of prebiotic، 5 g of prebiotic، 100 mg of probiotic and 2. 5 g of prebiotic، and 100 mg of probiotic and 5 g of prebiotic per kilogram of food for 45 days، respectively. Then، all treatment groups were fed with usual food (without probiotic and prebiotic) for 15 days. Growth parameters were evaluated on days 0 and 60. Blood samples were collected for immunological experiments (level of Lysozyme، total antibody levels of serum، and activity of the complement system) on days 0، 15، 30، 45، and 60.

    Results

    All treatments fed with probiotic and peribiotic showed significant improvements (p<0. 05) compared to the control group in terms of growth parameters including weight gain، special growth rate، and food conversion rate. The results of immunology also showed that fish fed with a combination of probiotic and peribiotic had a significant difference with other treatments and the control group (p<0. 05).

    Conclusions

    The use of Bactocell and Manan improved the growth and immune response of rainbow trout.

    Keywords: bactocell, growth parameters, immune parameters, manan, rainbow trout
  • Salman Miar Abbas Kiani, Ali Kiani, Nooshin Nedaei, Soheyl Eskandari Pages 383-388
    Background
    Cow''s milk contains two families of fatty acids; omega-6 and omega-3، which are crucial in human health. It has been shown that the ratio between these two families is connected to the higher risk of chronic diseases. Therefore the ratio between them is more important than their quantity (The most desirable ratio is 1:1).
    Objectives
    This study was aimed to quantify fatty acids profile and determine the ratio between omega-6 and omega-3 fatty acid families in cow''s milk produced fewer than two different systems (rural and conventional).
    Methods
    Twenty cow''s milk samples (10 rural and 10 conventional) from the dairy farms in Khorramabad city-Iran were collected. Fatty acids profiles were determined using gas chromatography.
    Results
    Conventional milk had higher omega-6 (2. 12±0. 4% vs 1. 65±0. 2%) and lower omega-3 (0. 16±0. 03% vs. 0. 21±0. 04%) in comparison with the rural milk. The ratio of omega-6 to omega-3 in rural milk was lower (8 to 1) than that in conventional milk (13 to 1) (p<0. 01).
    Conclusions
    This study showed that milk produced in rural system has a better ratio of omega-6 to omega-3 therefore is healthier for human nutrition. It is also worth to mention that the ratio of omega-6 to omega-3 in cow''s milk produced in both systems is far from the acceptable ratio in human nutrition.
    Keywords: cow's milk, fatty acids, omega, 6, omega, 3
  • Samira Sharifi, Amir Parviz Salati, Peyman Asadian, Einollah Gorjipor, Hosein Moradian Pages 389-395
    Background
    Stocking density induced stress that affects energy intake، growth rate، enzymatic activity and oxygen consumption in fish.
    Objectives
    In this study the development of antioxidant enzyme Glutathione peroxidase (GPX)، catalase (CAT) and superoxide dismutase (SOD) in egg and larvae of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) that kept in different stocking density was investigated.
    Methods
    Four groups of eggs، cultured in pans (size16×9. 5×10 cm، volume 10 L) with density of 400egg/l (group1 as routine density)، 200egg/l (group2 as low density) and 600egg/l (group3 as high density) in triplicate. Eggs were held in tanks supplied with flow-through freshwater at 10. 8oC. samples were taken at day1 (fertilization)، 3 (Cleavage)، 8 (organogenesis)، 16 (eyed egg)، 31 (hatch) and 48 (active feeding).
    Results
    A significant increase in GPX and SOD activity was seen from fertilization till eggs were eyed. (p<0. 001). The activity of these enzymes decreased to active feeding (p<0. 001)، meanwhile this activity was higher than the fertilization starts. Similar changes were seen in SOD and GPX activities in higher and lower densities (Group 2، 3). CAT activity increased from fertilization to organogenesis and then toward active feeding significantly decreased in compare to fertilization (p<0. 001). Pattern of changes of catalase activity in high density group was similar to routine density but in low density group it was higher until eggs were eyed. GPX، SOD and CAT activities did not show significant difference in similar days among different groups (p<0. 05).
    Conclusions
    Our results showed that rearing densities used in this study could not affect antioxidant defense development in early life stages of O. mykiss.
    Keywords: antioxidant enzymes, crowding, larvae, Lipid peroxidation, Oncorhynchus mykiss
  • Ameneh Zolfaghari, Farid Firouzbakhsh Pages 397-404
    Background
    Use of herbs in aquaculture has become more common and rainbow trout is one of the fish that is widely cultured in most countries.
    Objectives
    The purpose of this study was to find the effect of Basil aqueous extract on growth، hematological and biochemical parameters in rainbow trout.
    Methods
    The experimental treatments were formed by five different diets including: diet without Basil aqueous extract (control)، diet with 30، 60، 120، 240 ppm Basil aqueous extract per food. Rainbow trout with an average weight of 12±2. 6 g were fed with these diets for 48 days and at the end of experiment، growth parameters (FCR، SGR) and blood parameters were measured.
    Results
    Evaluation of FCR and SGR showed that there is no significant difference between the control and treatment group (30، 60، 120 and 240 ppm). The result of hematological parameters were showed that basil aqueous extract increased RBC (1. 24±0. 04×106 mm3) in the 120 ppm group، and also increased WBC (22. 7±3. 4×103 mm3)، Hemoglobin (6. 3±0. 6 g/dL) and the mean cell hemoglobin (57. 1±3. 8 pg)، in the 240 ppm group. The result of biochemical parameters were showed that Basil aqueous extract decreased Cholesterol (163. 7±20. 15 mg/dL) and triglyceride (166. 5±16. 2 mg/dL) in the 30 ppm group. On the other hand، there was no significant difference in Glucose in the treatment group compare to the control.
    Conclusions
    Seems that adding Basil aqueous extract to rainbow trout diet may improve the positive physiological characteristics.
    Keywords: aqueous extract, blood parameters, Basil, growth, rainbow trouts
  • Bahman Navidshad Pages 405-414
    Background
    Use of |w|-3 fatty acids-rich food in enrichment of poultry meat has always been of interest to researchers.
    Objectives
    The purpose of this study was to investigate the effects of dietary fish oil (Clupeonella cultiventris، Caspian sea originated) and its combin-ation with soybean oil on the broiler chickens'' meat enrichment with w-3 PUFAs.
    Methods
    Two hundred and forty one-day-old mixed-sex chicks (Ross 308) were fed during 11-42 days of age by the following experimental diets: 1) a diet contaisning 7% soybean oil، 2) a diet containing 7% fish oil and 3) a diet containing 3. 5% fish oil plus 3. 5% soybean oil.
    Results
    The diet containing 7% fish oil adversely affected chickens daily weight gain (34. 5 g) and feed conversion ratio (18. 1) and also reduced the percent of carcass (54. 5) and breast (18. 1). The diets containing fish oil increased the total EPA and DHA (mg/100 g meat) concentrations in breast (230 to 254) and tight (266 to 361) tissues. The 7% dietary fish oil decreased serum triglyceride concentration (37. 1 mg/dL)، but the mixture of fish oil and soybean oil was resulted in a favorite serum HDL increase (65. 0 mg/dL).
    Conclusions
    In this research، the thigh tissue of all the chicks fed with fish oil، contained more than 300 mg w-3 PUFA/100 g meat which based on international standards could be categorized as enriched product. On the other hand، more fat deposition in meat of chicks fed with diet containing 7% fish oil compared to the birds fed with diet containing 3. 5% fish oil + 3. 5% soybean oil suggests that the intra-meat fat content is an important factor in interpretation of the results of chicken meat enrichment.
    Keywords: Broiler chickens, Fish oil, meat enrichment, serum lipoproteins, soybean oil